REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Polévka s masovými kuličkami

Kuličky do polévky nemusí být jen z jater, vyzkoušejte i z mletého masa, vejce a dalších surovin, zavařené do libovolného vývaru.

Polévka s masovými nočky

Světlá polévka typické vůně a chuti po použitých přísadách s vložkou masových nočků.

Polévka s naťovou cibulkou a mladým naťovým česnekem

Silnější kolečka naťového česneku a cibulky osmahnuté na rozehřátém másle, zalité vodou se solí a povařené doměkka spolu s brambory.

Polévka s uzeným lososem

Polévka z brambor, zeleninového vývaru, brokolice a smetany, zdobená lososem.

Polévka se zastřenými vejci

Polévka z mrkve, ředkviček, hrášku, celerové natě, cibule a kapusty, podávaná s vařenými vejci.

Polévka z červené řepy II.

Polévka z povařené řepy, kuřecího vývaru, libečku a cibule, servírovaná ochucená bílým jogurtem.

Polévka z červeného zelí

Polévka nakyslé chuti s vařeným vepřovým masem, zelím a zeleninou.

Polévka z červeného zelí II.

Úžasně zbarvená zdravá polévka z červeného zelí, brambor, cibule, zeleninového vývaru a dalších surovin, servírovaná ozdobená zakysanou smetanou a chlebovými krutony.

Polévka z drobů s kapáním

Droby z kačeny a moučné kapání jako skvělé vložky v drůbežím vývaru.

Polévka z drůbků

Drůbky z husy, kachny, slepice nebo i krůty povařené ve vodě spolu se zeleninou a kořením.

Polévka z hovězí oháňky

Hovězí oháňka s hovězími kostmi, namočenými sušenými houby a kořením uvařená na mírném ohni do změknutí masa, pak vývar scezen na osmahnutou cibuli s nastrouhanou kořenovou zeleninou, poté vařené maso z oháňky a kostí obrané, překrájené a vložené do polévky, hotová polévka servírovaná posypaná petrželkou s krajíčkem chleba.

Polévka z hovězího jazyku

Polévka z jazyku hovězího, vepřového nebo telecího.

Polévka z kapra a fazolí s pufničkami

Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.

Polévka z kořenové zeleniny, brambor, rajčat a česneku

Vydatná a zdravá zeleninová polévka, kterou na talíři zdobíme zakysanou smetanou, krutony a lístečky čerstvého oregana.

Polévka z kostí

Falešná hovězí polévka

Polévka z králičí hlavy a kořínku

Polévka připravená z hlavy a kořínku králíka, mozečku, krupek, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí.

Polévka z kůzlečího kořínku

Kůzlečí hlava a kořínek povařený spolu s orestovanou zeleninou. Polévka je zahuštěná jíškou.

Polévka z masoxu

Rychlá polévka z kostka masoxu rozpuštěné ve vodě a čerstvé nebo zmražené zeleniny.

Polévka z medvědího česneku

V části kuřecího vývaru rozmixované zelené listy medvědího česneku, mix pak povařený s druhou částí vývaru, brambory a kořením, polévka nakonec zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená posekanými lístky medvědího česneku, nastrouhaným sýrem a rohlíkovými krutonky.

Polévka z mletého masa

Jednoduchá polévka z mletého hovězího masa, kořenové zeleniny, kostky masoxu a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy