Salátové listy se skvěle hodí na vaření a výsledkem je polévka, která dýchá jarem.
Ingredience:
1,5 l | domácího kuřecího vývaru |
50 g | drobných těstovin |
50 g | strouhaného parmazánu |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce vařeného natvrdo |
1/2 ks | hlávky jarního salátu |
1 lžíce | olivového oleje |
špetka sušeného oregana | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli i oloupaný stroužek česneku nakrájíme na drobno
2. Na rozehřátém oleji podusíme asi 3 minuty doměkka cibuli, česnek a oregano, pak přilijeme kuřecí vývar, osolíme, uvedeme k varu, vsypeme těstoviny a vaříme 5 minut, ne zcela doměkka
3. Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je, pokrájíme na centimetrové proužky, přidáme do polévky a mírně vaříme dalších 5 minut
4. Na talíři ozdobíme plátky uvařeného vajíčka a posypeme strouhaným parmazánem.
Salát můžeme nahradit mladými výhonky kopřiv (100 g kopřivových listů na hrnec polévky).