Světlá polévka typické vůně a chuti po použitých přísadách s vložkou masových nočků.
Ingredience:
1,5 l | masového vývaru |
145 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
1 ks | menšího pórku |
1 lžíce | oleje |
petržel | |
sůl | |
Masové nočky: | |
75 g | mletého libového hovězího a vepřového masa |
1 lžička | škrobové moučky |
špetka nastrouhaného muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na nudličky, pórek na tenčí kolečka, krátce osmahneme na oleji, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme a vaříme doměkka
2. Mleté maso smícháme se škrobovou moučkou, okořeníme špetkou muškátového oříšku, mletým pepřem a osolíme
3. Z hmoty vytvoříme malé nočky, které dáme do horké polévky a vaříme asi 7 minut
4. Hotovou polévku dochutíme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Na menší kousky nakrájené a uvařené brambory udělají polévku vydatnější.