REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rajská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V drůbežím vývaru povařená rajčata spolu s krupicí, rajským protlakem a dalšími ingrediencemi. Polévka je dochucená kořením a cukrem.


Ingredience:
Rozpis cca na 4 porce:
400 gkrupice
250 grajčat
100 gšalotky
1 lžícerajského protlaku
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
1/2 ldrůbežího vývaru
mletý černý pepř
cayenský pepř
špetka cukru
petržel
máta
sůl

Postup:

1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stroužky česneku utřeme se solí
2. Na rozpáleném oleji necháme cibuli zesklovatět i s česnekem, přilijeme vývar, okořeníme, povaříme asi 10 minut
3. Rajčata překrojíme, lžící vydlabeme vnitřek, půlky přelijeme horkou vodou a sloupneme, dužinu i zbytek rajčat zbavených slupek hodíme do polévky a vaříme dalších 5 minut
4. V této fázi přidáme do polévky krupici, vaříme dalších 10 minut, pak přidáme rajský protlak a citrónovou šťávu
5. Polévku dochutíme solí, cukrem a cayenským pepřem
6. Petrželku a mátu omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno, přidáme do hotové polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy