REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní citrónový bujón

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký jemný bujón dochucený citrónovou šťávou, žloutkem, rozsekanou pažitkou nebo petrželkou a muškátovým oříškem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 polévkový šálekvařícího hovězího nebo kuřecího bujónu
1-2 lžičkycitrónové šťávy
1 ksvaječného žloutku
na špičku kulatého nože nasekané petrželky nebo pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Do polévkového šálku dáme nejméně lžičku citrónové šťávy, přidáme žloutek, na špičku kulatého nože rozsekanou petrželku nebo pažitku a za stálého šlehání vidličkou přidáme po částech jemný vařící bujón
2. Polévku dle chuti osolíme a na její povrch nastrouháme špetku muškátového oříšku
3. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy