Horký jemný bujón dochucený citrónovou šťávou, žloutkem, rozsekanou pažitkou nebo petrželkou a muškátovým oříškem.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 polévkový šálek | vařícího hovězího nebo kuřecího bujónu |
1-2 lžičky | citrónové šťávy |
1 ks | vaječného žloutku |
na špičku kulatého nože nasekané petrželky nebo pažitky | |
špetka nastrouhaného muškátového oříšku | |
sůl |
Postup:
1. Do polévkového šálku dáme nejméně lžičku citrónové šťávy, přidáme žloutek, na špičku kulatého nože rozsekanou petrželku nebo pažitku a za stálého šlehání vidličkou přidáme po částech jemný vařící bujón
2. Polévku dle chuti osolíme a na její povrch nastrouháme špetku muškátového oříšku
3. Ihned podáváme.