Polévka z mrkve, ředkviček, hrášku, celerové natě, cibule a kapusty, podávaná s vařenými vejci.
Ingredience:
8 ks | růžičkové kapusty |
4 ks | celerových natí |
1 ks | střední cibule |
1 ks | větší mrkve |
1 l | vody |
2 kostky | instant.zeleninového vývaru |
4 lžíce | hrášku |
několik ředkviček | |
Na zastřená vejce: | |
1-2 lžíce | octa |
4 ks | vajec |
voda | |
špetka soli |
Postup:
1. Kostky zeleninového vývaru rozpustíme v 1 litr vařící vody, přidáme očištěnou, na kostičky pokrájenou mrkev, kterou ve vývaru uvaříme do poloměkka
2. Potom přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli, kapustu i ředkvičky, na menší kousky nakrájené celerové natě, přidáme hrášek a vaříme ještě 5-7 minut
3. Připravíme si zastřená vejce; do hrnce nalijeme cca 5 cm vody, osolíme, přidáme ocet a přivedeme k varu, pak do vroucí vody vyklepneme celá vejce, která vaříme na mírném ohni 4-5 minut
4. Zastřená vejce vložíme na talíře se zeleninovou polévkou.