REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z hovězího jazyku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jazyku hovězího, vepřového nebo telecího.


Ingredience:
1 kshovězýho jazyku (vepřového, telecího)
150 gkořenové zeleniny
2 lvody
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí jazyk naklepeme a dáme vařit v celku do horké vody
2. Přidáme celou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) 3. Hovězí jazyk vaříme cca 3 hodiny, vepřový nebo telecí jen cca 1 hodinu
4. Jakmile je jazyk měkký, nakrájíme ho na kousky včetně zeleniny a dochutíme solí, pepřem, popřípadě jiným kořením
5. Polévku můžeme doplnit nějakou zavářkou (viz zavářky).

Doporučení:

– Zeleninu lze nakrájenou na kousky přidávat do polévky 15 minut před dokončením, ale můžeme samozřejmě použít i mraženou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy