Polévka z jazyku hovězího, vepřového nebo telecího.
Ingredience:
1 ks | hovězýho jazyku (vepřového, telecího) |
150 g | kořenové zeleniny |
2 l | vody |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí jazyk naklepeme a dáme vařit v celku do horké vody
2. Přidáme celou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) 3. Hovězí jazyk vaříme cca 3 hodiny, vepřový nebo telecí jen cca 1 hodinu
4. Jakmile je jazyk měkký, nakrájíme ho na kousky včetně zeleniny a dochutíme solí, pepřem, popřípadě jiným kořením
5. Polévku můžeme doplnit nějakou zavářkou (viz zavářky).
– Zeleninu lze nakrájenou na kousky přidávat do polévky 15 minut před dokončením, ale můžeme samozřejmě použít i mraženou.