REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka je velmi chutná, lahodná a lehce pikantní po kaparech a citronu. Inspirací mi byla polévka Radka Kašpárka v Gurmetu.


Ingredience:
150 guzeného lososa
150 guzeného pstruha
100 gmásla
500 mlkuřecího vývaru
100 mlsmetany na vaření
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 kscibule
1/2 kscitronu
1/4 ksceleru
1 lžičkakaparů
pepř
sůl
Na krutonky:
3 ksplátku toastového chleba
3 lžíce česnekového oleje

Postup:

1. Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova
2. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k restující se zelenině, spolu ještě chvilku opékáme
3. Lososa a pstruha nakrájíme na větší kousky (část pstruha necháme na ozdobu) a přidáme k zeleninovému základu, chviličku opékáme a potom zalijeme vývarem, necháme dojít k varu a 20 minut pomalinku vaříme
4. Pak přidáme smetanu, zjemníme kouskem másla a ještě necháme projít varem
5. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a popřípadě přecedíme a propasírujeme přes síto (není to nutné), dochutíme solí a pepřem
6. Zbytek zeleniny připravíme škrabkou na julienne nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky a orestujeme na zbytku másla
7. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi na rozehřátém česnekovém oleji nebo oleji s nakrájeným stroužkem česneku opečeme do křupava.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy