REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze špiček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špička je výborná polévková houba, roste hojně po deštích na trávnících a pastvinách. Ke kuchyňskému použití se sbírají jen kloboučky, nožky jsou moc tuhé. Vynikající jsou i pod maso.


Ingredience:
200 gšpiček
1 lvývaru (kuřecí, hovězí lze použít i masox)
2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksvejce
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, kloboučky špiček a zalijeme vývarem
2. Ochutíme majoránkou, osolíme a 20 minut na mírném ohni povaříme 3. Na závěr přidáme rozetřený česnek a polévku zahustíme rozkvedlaným vejcem.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy