Drůbky z husy, kachny, slepice nebo i krůty povařené ve vodě spolu se zeleninou a kořením.
Ingredience:
Drůbky: hlava, krk, křídla, srdce ... | |
150 g | kořenové zeleniny |
50 g | nudlí (rýže) |
2,5 l | vody |
muškátový květ | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě cca 2-3 hodiny podle stáří drůbeže
- Asi půl hodiny před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu
- Až jsou drůbky měkké, polévku procedíme a zavaříme nudle nebo rýži
- Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky
- Okořeníme muškátovým květem, pepřem a petrželkou
- Maso z drůbků nakrájíme a dáme do polévky, nebo jej můžeme podávat jako zvláštní chod v různé úpravě.
Vaření zkrátíme použitím tlakového hrnce. Do polévky můžeme také přidat růžičky uvařeného květáku, kolečka pórku, hrášek či další zeleninu.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová