REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z drůbků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drůbky z husy, kachny, slepice nebo i krůty.


Ingredience:
drůbky: hlava, krk,
křídla, srdce ...
150 gkořenové zeleniny
50 gnudlí (rýže)
2,5 lvody
sůl
muškátový květ
petrželka

Postup:

1. Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě cca 2-3 hodiny podle stáří drůbeže
2. Asi půl hodiny před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu
3. Až jsou drůbky měkké, polévku procedíme a zavaříme nudle nebo rýži
4. Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky
5. Okořeníme muškátovým květem a petrželkou 6. Maso z drůbků nakrájíme a dáme do polévky, nebo jej můžeme podávat jako zvláštní chod v různé úpravě.

Doporučení:

– Vaření zkrátíme použitím tlakového hrnce- Do polévky můžeme také přidat růžičky uvařeného květáku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy