REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
800 gcibule
80 gstrouhaného sýra
100 mlbílého vína
3 lžícemásla
3 lžíceoleje
1 lžícecukru krupice
1 ksmenší bagety
1 lzeleninového vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, větší cibuli na půlkolečka
2. V širším hrnci na rozehřátém másle a oleji opékáme nakrájenou cibuli, po 15 minutách přisypeme cukr a opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje
3. Pak opečenou cibuli zalijeme bílým vínem, povaříme, přilijeme horký vývar, dochutíme, solí i mletým pepřem a pomalu vaříme dalších 20 minut
4. Bagetu nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme pod grilem, aby se sýr rozpustil a servírujeme s polévkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy