REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.


Ingredience:
1 lzeleninového vývaru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
0,5 lžičkysušených provensálských bylinek
3 ksmrkve
2 kscibule
1 kscukety
čerstvý rozmarýn na ozdobu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cuketu oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostky, oškrábané mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky
2. V hrnci na rozehřátém másle krátce orestujeme nakrájené mrkve, přidáme cuketu s cibulí a opečeme je tak, aby zelenina změkla, poté přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut
3. Potom zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka tyčkovým mixérem, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a provensálskými bylinkami
4. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy