REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboračka s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1/2 kgbrambor
1/2 kgkuřecích stehenních řízků bez kosti
300 gpaprikového pyré
200 gcibule
100 golivového oleje
100 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
100 gpetržele
1 lžícenasekaného kerblíku
1 lžícenasekané natě řapíku (celerová nať)
6 ksstroužků česneku
1,5 lvývaru
1 dclbílého vína Sauvignon
mletý bílý pepř
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso opereme, osušíme, podélně rozkrájíme na menší kousky, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme dozlatova, pak vyndáme a dáme stranou
2. V hrnci potom vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou na nudličky nakrájenou zeleninu a osmahneme, dokud zelenina nezezlátne
3. Pak přidáme paprikové pyré, oloupané prolisované stroužky česneku, sůl, mletý kmín, mletý bílý pepř, polovinu vývaru, bílé víno, maso a povaříme, když je maso poloměkké, přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, zbylý vývar a dovaříme doměkka
4. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, přidáme na drobno nasekaný kerblík i řapík, necháme přejít varem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy