Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1/2 kg | brambor |
1/2 kg | kuřecích stehenních řízků bez kosti |
300 g | paprikového pyré |
200 g | cibule |
100 g | olivového oleje |
100 g | slaniny |
100 g | celeru |
100 g | mrkve |
100 g | petržele |
1 lžíce | nasekaného kerblíku |
1 lžíce | nasekané natě řapíku (celerová nať) |
6 ks | stroužků česneku |
1,5 l | vývaru |
1 dcl | bílého vína Sauvignon |
mletý bílý pepř | |
mletý kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí maso opereme, osušíme, podélně rozkrájíme na menší kousky, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme dozlatova, pak vyndáme a dáme stranou
2. V hrnci potom vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou na nudličky nakrájenou zeleninu a osmahneme, dokud zelenina nezezlátne
3. Pak přidáme paprikové pyré, oloupané prolisované stroužky česneku, sůl, mletý kmín, mletý bílý pepř, polovinu vývaru, bílé víno, maso a povaříme, když je maso poloměkké, přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, zbylý vývar a dovaříme doměkka
4. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, přidáme na drobno nasekaný kerblík i řapík, necháme přejít varem a podáváme.