REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozehřátém sádle osmahnuté nudličky kapusty, zalité lehce osolenou vodou, přivedené k varu, poté do polévky přidána kostka bujónu a propláchnutá rýže, vařená do změknutí, nakonec polévka dochucená polévkovým kořením a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gkapusty
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 gsádla
50 grýže
1,5 lvody
1 kskostky zeleninového bujónu
polévkové koření
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky
2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme nudličky kapusty, pak zalijeme vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu
3. Poté do polévky přidáme, kostku bujónu, propláchnutou rýží a vaříme, dokud rýže nebude měkka
4. Pak polévku dochutíme polévkovým kořením a solí 5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy