Na rozehřátém sádle osmahnuté nudličky kapusty, zalité lehce osolenou vodou, přivedené k varu, poté do polévky přidána kostka bujónu a propláchnutá rýže, vařená do změknutí, nakonec polévka dochucená polévkovým kořením a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
300 g | kapusty |
50 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
50 g | sádla |
50 g | rýže |
1,5 l | vody |
1 ks | kostky zeleninového bujónu |
polévkové koření | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu si očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky
2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme nudličky kapusty, pak zalijeme vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu
3. Poté do polévky přidáme, kostku bujónu, propláchnutou rýží a vaříme, dokud rýže nebude měkka
4. Pak polévku dochutíme polévkovým kořením a solí 5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nastrouhaným sýrem.