REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní polévka s vaječnou jíškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bylinková jíška z krupice a vajíček, hrášek, mrkev, sušené houby a další suroviny jsou základem této rychlé jarní polévky.


Ingredience:
200 gmraženého hrášku s mrkví
1,5 lzeleninového bujónu
4 kslístků šalvěje
3 ksstroužku rozetřeného česneku
2 ksvajíček
1 kssnítky libečku
3 lžícekrupice
3 lžíceoleje
2 hrstidrobně nakrájeného pórku
1 hrstnamočených sušených hub
1 hrstnasekané petrželky
1 hrstnasekané pažitky
mletý kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí
2. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme
3. Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k jíšce
4. Mícháme, až se vejce srazí, zalijeme vývarem a dáme zpátky na plotýnku
5. Přidáme všechnu zeleninu, houby, česnek a celý libeček
6. Opepříme, okmínujeme a lehce osolíme
7. Povaříme, dokud zelenina a houby nezměknou, vyjmeme libeček, vsypeme pažitku s petrželkou a podle chuti ještě osolíme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy