REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřipková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka vhodná při onemocnění chřipkou. Jedná se o drůbeží vývar nejlépe typu C ochucený česnekem, cibulí, zázvorem a pórkem.


Ingredience:
0,5 lslepičího vývaru z masa, kostí a zeleniny (lze nahradit bujónem a vodou)
3-4 ksvětší stroužky nejlépe českého česneku
1 kschilli papričky (lze nahradit chilli kořením)
1 kszázvoru (asi 2-3 cm)
1 kspórku (8-10 cm)
1 ksvelké cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Do vařícího vývaru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na tenká kolečka pokrájený pórek, a nasekanou chilli papričku i se semínky
2. Necháme chvíli probublat, nakonec do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, ještě chvíli vše povaříme, polévku ochutíme solí a pepřem a horkou podáváme.

Doporučení:

Polévku můžeme ozdobit nasekanou zelenou petrželkou.

Poznámka:

Recept na kvalitní drůbeží vývar najdete zde: Vývar C (z drůbeže).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy