Polévka vhodná při onemocnění chřipkou. Jedná se o drůbeží vývar nejlépe typu C ochucený česnekem, cibulí, zázvorem a pórkem.
Ingredience:
0,5 l | slepičího vývaru z masa, kostí a zeleniny (lze nahradit bujónem a vodou) |
3-4 ks | větší stroužky nejlépe českého česneku |
1 ks | chilli papričky (lze nahradit chilli kořením) |
1 ks | zázvoru (asi 2-3 cm) |
1 ks | pórku (8-10 cm) |
1 ks | velké cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do vařícího vývaru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na tenká kolečka pokrájený pórek, a nasekanou chilli papričku i se semínky
2. Necháme chvíli probublat, nakonec do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, ještě chvíli vše povaříme, polévku ochutíme solí a pepřem a horkou podáváme.
Polévku můžeme ozdobit nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:Recept na kvalitní drůbeží vývar najdete zde: Vývar C (z drůbeže).