REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

králičí maso


Béřovický králík

Na jednotlivé porce rozkrájený králík, 24 hodin marinovaný, pak upečený v troubě doměkka, podlévaný vodou a přelévaný výpekem.

Černoušek

Králík vařený s kořenovou zeleninou a kořením a ochucený sušenými švestkami, perníkem a červeným vínem.

Ďábelský králík

Na cibuli opečené porce králíka a se zeleninou dušené doměkka.

Dušená králičí stehna s houbami

Králičí maso podušené s houbami, šalotkou, sherry a dalšími ingrediencemi.

Dušený králík

Podušený králík na žampionech se slaninou.

Grilovaný králík

Lákem napíchaný, naložený králík, ugrilovaný na ohni.

Guláš z králíka

Podušené maso z králičího předku, srdce, plic, jater a ledvinek.

Guláš z králíka II.

Králičí maso dušené na cibulovém základě s mletou paprikou, rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi.

Jarní králičí stehna se zeleninou, pečené brambůrky

Na Šumavu jsme si zajeli také pro recept na velikonoční jarní králičí stehna se zeleninou do OREA Hotelu Horizont za šéfkuchařem Karlem Špinkou.

Katův králík na cibuli

Porce králíka podušené na cibulovém základě s pivem doměkka.

Králičí čevabčiči

Pomleté králičí maso smíchané se slaninou, česnekem a cibulí, opečené na oleji ve tvaru válečků, servírované přelité pikantním kečupem.

Králičí guláš

Guláš připravený z podušených kousků králičího masa podlitých vývarem a červeným vínem, dochucený kromě jiného houbami.

Králičí guláš s feferonkami

Králičí maso podušené na cibulovém základě se slaninou a dalšími ingrediencemi.

Králičí maso po maďarsku

Vykostěné králičí maso nakrájené na kousky, dušené na cibulovém základu s rajčatovým protlakem, mletou paprikou a trochou vody, ke konci dušení přidána nakrájená maďarská klobása na kolečka a šťáva z dušení zahuštěná smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, vše dochucené pepřem a solí.

Králičí maso s karamelizovanou cibulí

Králičí maso nakrájené na nudličky, marinované, opečené ve woku, pak podušené podlité bílým vínem, servírované promíchané s orestovanou cibulí dochucenou hnědým cukrem, solí a opět vínem.

Králičí mlété řízky

Králičí maso umleté, smíchané s máčenými žemlemi a vejci, usmažené.

Králičí nožky, ledvinky a uzený bůček v jednom pekáčku

Králičí maso, ledvinky a bůček v pekáčku se špekem, prolisovaným česnekem, kmínem, vše zapečené do zlatova.

Králičí nudličky po myslivecku

Kousky králíka zprudka orestované na oleji, podlité vývarem a spolu s cibulí, rajčaty a houbami podušené doměkka, ke konci zalité borovičkou a dochucené petrželovou natí.

Králičí plátky na česneku

Plátky králíka prošpikované česnekem, na cibulovém základě upečené doměkka, ochucené smetanou, hořčicí a bazalkou.

Králičí ragú

Stehna a naporcovaný hřbet králíka zprudka opečený na oleji, pak podušený doměkka v zaklopeném hrnci postaveném v troubě, spolu s kořenovou zeleninou a kořením, ke konci i s rajčaty, maso podlité bílým vínem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy