REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený králík na žampionech se slaninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gkrálíka
100 gžampiónů
60 gslaniny
1,5 dlbílého vína
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje
8 ksmalých cibulek
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
petrželka
horká voda
sůl

Postup:

1. Česnek, 2 cibulky a petrželku nasekáme nadrobno
2. Do hodně horkého kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm na malé plátky nakrájenou slaninu
3. Přidáme králíka nakrájeného na porce, cibulky, cibulovou směs, víno, půl šálku horké vody, sůl mletý pepř a vše dusíme na malém plaménku do poloměkka
4. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájené žampióny a dusíme do změknutí masa
5. Měkké porce králíka přeložíme na talíře a přelijeme omáčkou z výpeku.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy