Podušené maso z králičího předku, srdce, plic, jater a ledvinek.
Ingredience:
1 ks | předek z králíka |
droby z jednoho králíka (srdce, plíce, játra a ledvinky) | |
1 ks | větší cibule |
4 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | hladké mouky |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky
2. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova
3. K cibuli přidáme maso a za stálého míchání, ho opečeme
4. Přidáme sladkou papriku, osolíme a podlijeme trochou vody, dusíme doměkka
5. Ke konci necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, aby se pokrm nepřipaloval
6. Nakonec přidáme horkou vodu a vše dobře povaříme
7. Hotový guláš ještě okořeníme majoránkou, případně osolíme.
Kdo má rád guláš pikantnější, přihodí do guláše trochu pálivé papriky nebo feferonku.
Poznámka:Guláš z králíka servírujeme s brambory nebo s knedlíky.