REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené maso z králičího předku, srdce, plic, jater a ledvinek.


Ingredience:
1 kspředek z králíka
droby z jednoho králíka (srdce, plíce, játra a ledvinky)
1 ksvětší cibule
4 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícehladké mouky
majoránka
sůl

Postup:

1. Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky
2. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova
3. K cibuli přidáme maso a za stálého míchání, ho opečeme
4. Přidáme sladkou papriku, osolíme a podlijeme trochou vody, dusíme doměkka
5. Ke konci necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, aby se pokrm nepřipaloval
6. Nakonec přidáme horkou vodu a vše dobře povaříme
7. Hotový guláš ještě okořeníme majoránkou, případně osolíme.

Doporučení:

Kdo má rád guláš pikantnější, přihodí do guláše trochu pálivé papriky nebo feferonku.

Poznámka:

Guláš z králíka servírujeme s brambory nebo s knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy