REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z králíka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso dušené na cibulovém základě s mletou paprikou, rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gkráličí plece a kýty
150 gcibule
60 goleje
40 ghladké mouky
20 grajčatového protlaku
1 ksstroužku česneku
mletý kmín
mletý pepř
mletá paprika
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné králičí maso opláchneme, osušíme a nasekáme na kousky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme dozlatova oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vodou
3. Vložíme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, drcenou majoránku, oloupaný utřený stroužek česneku, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka
4. Když je maso měkké, guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání dobře provaříme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy