Králičí maso dušené na cibulovém základě s mletou paprikou, rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
800 g | králičí plece a kýty |
150 g | cibule |
60 g | oleje |
40 g | hladké mouky |
20 g | rajčatového protlaku |
1 ks | stroužku česneku |
mletý kmín | |
mletý pepř | |
mletá paprika | |
majoránka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné králičí maso opláchneme, osušíme a nasekáme na kousky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme dozlatova oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vodou
3. Vložíme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, drcenou majoránku, oloupaný utřený stroužek česneku, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka
4. Když je maso měkké, guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání dobře provaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.