REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní králičí stehna se zeleninou, pečené brambůrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na Šumavu jsme si zajeli také pro recept na velikonoční jarní králičí stehna se zeleninou do OREA Hotelu Horizont za šéfkuchařem Karlem Špinkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskráličích stehen
3 ksmrkve
2 ks cibule
1 ksceler
králičí nebo kuřecí vývar
hladká mouka
olivový olej
tymián
sůl

Postup:
  1. Do nízkého širšího hrnce nalijeme olivový olej a necháme rozpálit, důkladně ze všech stran opečeme osolená a opepřená stehna a poté vyjmeme
  2. Do stejného hrnce vložíme najemno nakrájenou zeleninu asi na půlcentimetrové kostičky a důkladně orestujeme
  3. Přidáme snítky tymiánu a zalijeme vývarem, nejlépe králičím, ale můžeme i kuřecím. „Nedoporučuji vodu, protože i ten nejhorší vývar je lepší než voda,“ říká Karel Špinka
  4. Maso podusíme pod poklicí do měkka
  5. Poté ho opatrně vyjmeme z hrnce a zbylý vývar se zeleninou jemně zahustíme světlou jíškou, tím vytvoříme velmi silnou omáčku i se zeleninovou přílohou.
Doporučení:

„K takto připravenému masu se zeleninou doporučuji například pečené malé brambory (nejlépe grenaille),“ uvádí Karel Špinka z OREA Hotelu Horizont. Důkladně omyté brambůrky vložíme do pekáče, polijeme olivovým olejem osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme posypat tymiánem nebo rozmarýnem. Pečeme při 150 °C stupních zhruba 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy