REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní králičí stehna se zeleninou, pečené brambůrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na Šumavu jsme si zajeli také pro recept na velikonoční jarní králičí stehna se zeleninou do OREA Hotelu Horizont za šéfkuchařem Karlem Špinkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskráličích stehen
3 ksmrkve
2 ks cibule
1 ksceler
králičí nebo kuřecí vývar
hladká mouka
olivový olej
tymián
sůl

Postup:
  1. Do nízkého širšího hrnce nalijeme olivový olej a necháme rozpálit, důkladně ze všech stran opečeme osolená a opepřená stehna a poté vyjmeme
  2. Do stejného hrnce vložíme najemno nakrájenou zeleninu asi na půlcentimetrové kostičky a důkladně orestujeme
  3. Přidáme snítky tymiánu a zalijeme vývarem, nejlépe králičím, ale můžeme i kuřecím. „Nedoporučuji vodu, protože i ten nejhorší vývar je lepší než voda,“ říká Karel Špinka
  4. Maso podusíme pod poklicí do měkka
  5. Poté ho opatrně vyjmeme z hrnce a zbylý vývar se zeleninou jemně zahustíme světlou jíškou, tím vytvoříme velmi silnou omáčku i se zeleninovou přílohou.
Doporučení:

„K takto připravenému masu se zeleninou doporučuji například pečené malé brambory (nejlépe grenaille),“ uvádí Karel Špinka z OREA Hotelu Horizont. Důkladně omyté brambůrky vložíme do pekáče, polijeme olivovým olejem osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme posypat tymiánem nebo rozmarýnem. Pečeme při 150 °C stupních zhruba 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy