REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená králičí stehna s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso podušené s houbami, šalotkou, sherry a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
250 gmalých hříbků nebo žampionů
150 gmalých šalotek
80 gslaniny
500 mlvývaru nebo vody
100 mlsherry nebo portského vína
4 lžíceolivového oleje
2 lžícehladké mouky
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícemleté papriky
1/2 lžičkymletého divokého koření
špetka mletého rozmarýnu
špetka mletého tymiánu
mletý bílý pepř
citronová šťáva na dochucení
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, šalotku oloupeme a slaninu nakrájíme na klínky
2. Králičí stehna odblaníme, opláchneme, rozdělíme v kloubu na menší části, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, v kastrolu na polovině rozehřátého oleje zprudka ze všech stran opečeme a vyjmeme 3. Do kastrolu přidáme zbylý olej, vložíme celé houby i šalotky, koření a chvíli opékáme, pak přidáme protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme 400 ml vývaru, dobře promícháme, vložíme zpět opečené maso a přikryté dusíme doměkka za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem
4. V polovině dušení přilijeme sherry nebo víno a nakonec šťávu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami a čerstvou zeleninou. Místo sherry nebo portského vína můžeme použít bílé víno a chuť dotáhnout špetkou cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy