Na cibuli opečené porce králíka a se zeleninou dušené doměkka.
Ingredience:
1 kg | králíka |
100 g | cibule |
75 g | sádla (tuku,oleje) |
50 g | slaniny |
50 g | másla |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | feferonky |
1 ks | skleničky Moravanky |
mletá paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou a potřeme oloupanými, utřenými se solí stroužky česneku
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na ni položíme porce králíka a opečeme ze všech stran
3. Poprášíme mletou paprikou, zalijeme na drobno nakrájenou zeleninou i s nálevem a promícháme
4. Přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vodou
5. Ke konci pokrm zjemníme máslem.