REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelský králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli opečené porce králíka a se zeleninou dušené doměkka.


Ingredience:
1 kgkrálíka
100 gcibule
75 gsádla (tuku,oleje)
50 gslaniny
50 gmásla
3 ksstroužků česneku
1 ksfeferonky
1 ksskleničky Moravanky
mletá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou a potřeme oloupanými, utřenými se solí stroužky česneku
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na ni položíme porce králíka a opečeme ze všech stran
3. Poprášíme mletou paprikou, zalijeme na drobno nakrájenou zeleninou i s nálevem a promícháme
4. Přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vodou
5. Ke konci pokrm zjemníme máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy