REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lákem napíchaný, naložený králík, ugrilovaný na ohni.


Ingredience:
1 kskrálíka
120 gšpeku (anglické slaniny)
Nálev:
0,6 lvody
3 cloleje
1 lžícesoli
1 lžičkamletého pepře
1/2 lžičkymleté červené papriky
1/2 lžičkymleté červené pálivé papriky
1/2 lžičkydrceného kmínu
3 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
1 kscibule
1 ksmalé mrkve
1 ksmalého celeru
1 ksmalé petržele
Směs na potírání:
3 lžícekoření na králičí maso nebo grilovací koření
0,2 dcloleje
0,2 dclvody nebo piva

Postup:

1. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na plátky
2. Omytou a oškrábanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky
3. Ve vodě zeleninu povaříme cca 10 minut spolu s kořením, pak nálev necháme vychladnout, scedíme ho 4. Omytého králíka prošpikujeme špekem (anglickou slaninou)
5. Maso napícháme vychladlým nálevem (pomocí injekční stříkačky) a králíka necháme v chladu, do druhého dne, odležet
6. Grilujeme pozvolna na ohni cca 2,5 hodiny, za občasného potírání směsí z oleje, vody (piva) a grilovacího koření (koření na králičí maso).

Doporučení:

Klínky slaniny dáme před špikováním zamrazit chvíli do mrazáku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy