REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí maso po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné králičí maso nakrájené na kousky, dušené na cibulovém základu s rajčatovým protlakem, mletou paprikou a trochou vody, ke konci dušení přidána nakrájená maďarská klobása na kolečka a šťáva z dušení zahuštěná smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, vše dochucené pepřem a solí.


Ingredience:
800 gkráličího hřbetu a stehen
150 gmaďarské klobásy
100 gcibule
50 grajčatového protlaku
40 ghladké mouky
2 dlsmetany
3 lžíceoleje
mletá paprika sladká
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí maso si opláchneme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kousky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky, klobásu na tenká kolečka
3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme rajčatový protlak a mletou papriku, zalijeme trochou vody a vložíme na kousky nakrájené králičí maso
4. Vše dusíme na mírném ohni pod pokličkou téměř doměkka
5. Ke konci dušení přidáme k masu klobásu, osolíme, opepříme, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a společně dusíme doměkka
6. Dušené králičí maso servírujeme například s vařenými těstovinami nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy