REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí maso s karamelizovanou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso nakrájené na nudličky, marinované, opečené ve woku, pak podušené podlité bílým vínem, servírované promíchané s orestovanou cibulí dochucenou hnědým cukrem, solí a opět vínem.


Ingredience:
400 gkráličího filetu ze hřbetu
100 mlbílého vína
4 lžíceoleje
cayenský pepř dle chuti
pepř
sůl
Na cibuli:
3 ksčevené cibule
2 lžícetřtinového cukru
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkasoli
100 mlbílého vína
ostatní:
fíkové balzamiko na zakápnutí pokrmu

Postup:

1. Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici
2. Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme
3. Přidáme víno a necháme odpařit, maso dusíme doměkka
4. Připravíme karamelizovanou cibuli; oloupanou cibuli překrájíme na osminky, v pánvi si rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, cukr, osolíme a 10 minut restujeme, až nám začne cibule karamelizovat, vlijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit
5. Hotovou cibulku smícháme s masem, na talíři směsku zakápneme fíkovým balzamikem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je rýže, kuskus, bulgur …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy