REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí guláš s feferonkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso podušené na cibulovém základě se slaninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2 kskráličích předků
2 ksstroužků česneku
2 ksfeferonky
1 ksvelké cibule
100 ganglické slaniny
2 lžícehladké mouky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemleté papriky
rostlinný olej
mletý pepř
voda
sůl
snítky tymiánu nebo rozmarýnu na ozdobení

Postup:

1. Králičí maso pečlivě omyjeme, lehce osušíme a i s kostí nasekáme na kostky o velikosti sousta, vložíme do misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a na 2 hodiny uložíme do lednice proležet
2. V kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme, vložíme maso, které také osmahneme
3. Pak vmícháme rajský protlak, vše poprášíme mletou paprikou, zasmahneme, podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka
4. Když je maso měkké, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, rozředíme vodou, dochutíme solí i pepřem, přidáme očištěné, na tenká kolečka nakrájené feferonky, oloupané, prolisované stroužky česneku a na mírném ohni povaříme ještě asi 15 minut
5. Jednotlivé porce na talířích zdobíme snítky tymiánu.

Doporučení:

Samozřejmě můžeme připravit neostrou verzi tohoto guláše, bez feferonek.

Poznámka:

Takto lze připravit i celého králíka naporcovaného na kousky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy