Králičí maso podušené na cibulovém základě se slaninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
2 ks | králičích předků |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | feferonky |
1 ks | velké cibule |
100 g | anglické slaniny |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | rajského protlaku |
1 lžíce | mleté papriky |
rostlinný olej | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
snítky tymiánu nebo rozmarýnu na ozdobení |
Postup:
1. Králičí maso pečlivě omyjeme, lehce osušíme a i s kostí nasekáme na kostky o velikosti sousta, vložíme do misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a na 2 hodiny uložíme do lednice proležet
2. V kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme, vložíme maso, které také osmahneme
3. Pak vmícháme rajský protlak, vše poprášíme mletou paprikou, zasmahneme, podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka
4. Když je maso měkké, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, rozředíme vodou, dochutíme solí i pepřem, přidáme očištěné, na tenká kolečka nakrájené feferonky, oloupané, prolisované stroužky česneku a na mírném ohni povaříme ještě asi 15 minut
5. Jednotlivé porce na talířích zdobíme snítky tymiánu.
Samozřejmě můžeme připravit neostrou verzi tohoto guláše, bez feferonek.
Poznámka:Takto lze připravit i celého králíka naporcovaného na kousky.