REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí nožky, ledvinky a uzený bůček v jednom pekáčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso, ledvinky a bůček v pekáčku se špekem, prolisovaným česnekem, kmínem, vše zapečené do zlatova.


Ingredience:
1/2 kgkráličích dílů (přední nohy)
1/2 kguzeného boku
300gkráličích ledvinek
100 gšpeku
1 kspaličky česneku
1 lžičkasoli
1/2 lžičkykmínu

Postup:

1. Maso a ledvinky očistíme, omyjeme a v pekáčku potřeme lisovaným česnekem
2. Osolíme, okmínujeme a poklademe špekem na kostičky; necháme přes noc v lednici
3. Druhý den podlijeme cca 3 dl vody a zakryté pečeme na 180 °C asi hodinu
4. Poté odkryjeme, ledvinky dáme stranou a maso dopečeme dozlatova po dobu 15 minut
5. Pak je otočíme a dopečeme z druhé strany
6. Maso vyjmeme a podáváme dle chuti s rýží nebo bramborem, polité výpekem.

Doporučení:

Můžeme doplnit dušeným špenátem.

Poznámka:

Tento recept pochází z kuchyně pana Milana Petrů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy