REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí plátky na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky králíka prošpikované česnekem, na cibulovém základě upečené doměkka, ochucené smetanou, hořčicí a bazalkou.


Ingredience:
4 ksplátků z králičího zadku
5 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 lžícehořčice
1 lžičkasušené bazalky
200 mlzeleninového vývaru
100 mlsmetany
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme oloupaným, na klínky nakrájeným česnekem, osolíme, opepříme a dáme na několik hodin uležet do chladu
2. Na jemno nakrájenou cibuli i zbylý česnek osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa a po obou důkladně orestujeme
3. Pak podlijeme horkým vývarem a v troubě při 180 °C dopečeme zakryté doměkka, za průběžného obracení, přelévání výpekem a podlévání zbylým vývarem
4. Hotové odkryjeme, polijeme smetanou smíchanou s hořčicí a bazalkou, dopečeme dočervena.

Doporučení:

Podáváme s dušenou zeleninou a knedlíčky z odpalovaného těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy