REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí mlété řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso umleté, smíchané s máčenými žemlemi a vejci, usmažené.


Ingredience:
Rozpis na dvě porce:
300 gkráličího masa bez kosti
60 gžemle (rohlíků)
25 ghladké mouky
25 gtuku na smažení
15 gmásla
4 lžícemléka
1 ksvejce
trochu vývaru
muškátový květ
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté maso nakrájíme na kostky a žemle zvlhčíme mlékem, obojí umeleme na masovém strojku
2. K pomletému masu přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a nastrouhaným muškátovým květem
3. Z dobře promíchané směsi tvoříme řízky asi 1 cm vysoké
4. Králičí řízky z jedné strany poprášíme moukou, smažíme z obou stran dozlatova
5. Olej z pánvičky téměř všechen vylijeme, zbytek poprášíme moukou, zarestujeme, přilijeme trochu vývaru a vše chvíli povaříme
6. Šťávu zjemníme máslem a řízky na talíři touto šťávou přeléváme.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2177 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy