REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Béřovický králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jednotlivé porce rozkrájený králík, 24 hodin marinovaný, pak upečený v troubě doměkka, podlévaný vodou a přelévaný výpekem.


Ingredience:
1 ksnaporcovaného králíka
voda na podlití
sůl
Na marinádu:
1 dlrostlinného oleje
1 dlčerného piva
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícekečupu
1 vrchovatá lžičkamletého černého pepře
1 vrchovatá lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkasoli
4-5 ksstroužků česneku
2 ksstředně velké cibule

Postup:
  1. Na kuchyňské zpracování připraveného králíka naporcujeme, opláchneme, necháme oschnout
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku prolisujeme
  3. Do mísy s cibulí a česnekem nalijeme olej a černé pivo, přidáme kečup, hořčici a koření, promícháme
  4. Naporcované maso králíka naložíme do připravené marinády, necháme 24 hodin marinovat v lednici
  5. Marinádu procedíme, na dno pekáčku dáme cibuli z marinády, na ni položíme kousky králíka, přelijeme zbytkem marinády, mírně osolíme a dáme péct zaklopené do trouby vyhřáté na 200 °C
  6. Pečeme zaklopené 60 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova, během pečení maso mírně podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy