REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

králičí maso


Smažené králičí kousky marinované v podmáslí

Takto připravíte skvělé, dozlatova usmažené králičí řízky, pěkně dopečené v troubě. Díky podmáslí je maso krásně šťavnaté a křehké a taky ztratí případný králičí odér, který každému nevoní.

Stehna z králíka na švestkách

Prošpikovaná stehna z králíka, opečená na másle, zapečená se švestkami.

Svíčková z králíka

Naporcovaný a slaninou prošpikovaný králík, marinovaný v zeleninové marinádě, podušený doměkka, servírovaný se smetanovou omáčkou.

Svíčková z králíka II.

Prošpikované porce králíka podušené doměkka v marinádě spolu se zeleninou a kořením, podávané přelité smetanovou omáčkou.

Špikovaný králík pečený na másle a bylinkách

Prošpikovaný králík upečený v celku pěkně dozlatova pokladený kousky másla a bylinkami, podlévaný vodou a přelévaný výpekem.

Šumavský králík

Králík upečený na kořenové zelenině, servírovaný po porcích spolu s podušeným špenátem. Jako další přílohu lze servírovat různě upravené brambory, zelné placky a pod.

Tymiánová králičí stehna na kořenové zelenině se smetanovou omáčkou

Název zní honosně, ale naše prababičky tomuto jídlu říkali prostě: “Králík se svíčkovou omáčkou”, nebo “Svíčková z králíka”.

Velikonoční králík na rozmarýnu

Králičí stehna zamotaná do slaniny spolu se snítky rozmarýnu, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě podlitá vývarem a bílým vínem, servírovaná s rýží, přelitá smetanovou omáčkou.

Zapečný králík se sýrem

Porce králíka pečené na cibulovém základě doměkka, nakonec přelité sýrovou smetanou a krátce zapečené.

Zázvorový králík na pivu

Králík prošpikovaný slaninou, potřený zázvorem a utřeným česnekem, upečený podlitý světlým pivem doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy