džemy, marmelády, sladké rosoly
„Linecký“ džem z jahod a červeného rybízu
Kdy jindy si připravit zásobu na zimu a hlavně na pečení vánočního cukroví, než v době sklizně rybízu. Pokud nepatříte k milovníkům kyselejších chutí, ozvláštněte váš rybízový džem jahodami. Sladkost jahod podtrhne chuť rybízu. Uvidíte, že po lineckém cukroví s rybízovo-jahodovým džemem se jen zapráší.
Ananasový džem s kardamomem
Využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept na džem z čerstvého ananasu a dalších surovin.
Angrešrová marmeláda II.
Rozvařený, prolisovaný angrešt, smíchaný s cukrem a citronovou šťávou.
Angreštová marmeláda
Rozvařené, propasírované bobule angreštu smíchané s cukrem a kyselinou citrónovou, sterilované.
Angreštová rozvárka
Vyzrálý angrešt, rozvařený spolu s cukrem, sterilovaný.
Angreštový džem s černým rybízem
Džem připravený z rozvařeného angreštu a rybízu, dochucený cukrem.
Angreštový džem s portským vínem
Džem z angreštu, cukru a portského je lahodný, krásně voní a skvěle chutná. Nebojte, mohou ho jíst i děti, protože alkohol při jeho výrobě z džemu vyprchá!
Angreštový rosol
Angreštová šťáva zredukovaná na objemu, povařená s cukrem.
Bezinková marmeláda
Marmeláda ze zralých bobulí bezinek je pikantní, dobře vypadá a přitom je ještě i zdravá.
Borůvková marmeláda
Rozvařené borůvky smíchané s pektogelem, kyselinou citrónovou a cukrem.
Borůvková povidla
Rozvařené borůvky, mírně přislazené, skladované v zavařovacích sklenicích s uzávěrem nebo převázané dvojitým celofánem.
Borůvkové želé II.
Želé připravené s rozvařených borůvek, dochucené cukrem a citronovou šťávou.
Borůvkovo-jablečný džem
Domácí džem vhodný nejen pro diabetiky.
Borůvkový džem
Tradiční recept na zavařené rozvařené borůvky dochucené cukrem.
Borůvkový džem II.
Borůvky s cukrem povařené do zhoustnutí.
Borůvkový džem s kousky jablek
Džem z borůvek a nakrájených jablek, povařený spolu s cukrem.
Broskvová marmeláda
Marmeláda připravená z broskvového protlaku, cukru, kyseliny citrónové a balíčku petosy.
Broskvová povidla
Rozvařené broskve, prolisované přes síto, povařené do zhoustnutí.
Broskvový džem
Džem připravený z oloupaných broskví, cukru, pektogelu a kyseliny citrónové.
Broskvový džem II.
Džem z povařených broskví, cukru, bílého vína a rozmarýnu.
reklama