sladké rosoly
Angreštový rosol
Angreštová šťáva zredukovaná na objemu, povařená s cukrem.
Borůvkové želé II.
Želé připravené s rozvařených borůvek, dochucené cukrem a citronovou šťávou.
Jablečný rosol
Rosol z povařených jablek, ochucený cukrem, bílým vínem a skořicí.
Jablkový rosol
Sladký rosol vhodný jako příloha k pečeným, uzeným či dušeným masům, k sýrům …
Jahodový rosol
Z ovocné šťávy připravený sladký výrobek.
Kořeněný jablečný rosol
Povařený rosol připravený z jablečné šťávy, koření, cukru, octa, sušených paprikových vloček a hroznového vína.
Rybízové želé
Želé z povařeného červeného rybízu s přidáním želírovacího a vanilkového cukru, kyseliny citronové.
Rybízové želé s rozmarýnem
Želé podle tohoto receptu je ideální příloha k sýrům, rybám nebo i jako falešné brusinky na svíčkovou, proto nemusí být chuť jen sladká, ale jemná kyselinka je žádoucí.
Želé z černého rybízu
Želé připravené z povařeného černého rybízu, ochucené cukrem, citronovou šťávou, likérem a skořicí.
reklama