REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Želé z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Želé připravené z povařeného černého rybízu, ochucené cukrem, citronovou šťávou, likérem a skořicí.


Ingredience:
1,25 kgčerného rybízu
400 gkrystalového cukru
500 mlvody
50 mlrybízového likéru
1 kssáčku pektogelu
1 kskousku skořice
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Rybíz opláchneme, necháme okapat, obereme od stonků, kuličky zalijeme asi 500 ml vody a povaříme 15 minut, pak přes gázu vylisujeme šťávu
2. Do šťávy přidáme rybízový likér, kousek skořice, citronovou šťávu a třetinu krystalového cukru promíchaného s pektogelem a zprudka 10 minut povaříme
3. Nakonec přisypeme zbylý krystalový cukr a vaříme, dokud se nerozpustí, želé odstavíme z tepla, vyjmeme skořici , ještě horké plníme do čistě vymytých sklenic a uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy