REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rosol z povařených jablek, ochucený cukrem, bílým vínem a skořicí.


Ingredience:
1,7 kgnedozrálých jablek
500 gželírovacího cukru
30 gzázvoru
500 mlvody
200 mlbílého vína
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Omytá jablka na hrubo nastrouháme, zalijeme je asi 500 ml vody, přidáme citronovou šťávu a na mírném plameni vaříme bez míchání do změknutí
2. Potom je nalijeme do gázového sáčku a necháme vykapat šťávu
3. Šťávu doplníme bílým vínem na 900 ml, zasypeme želírovacím cukrem a přidáme na drobno nakrájený zázvor
4. Pak zprudka povaříme a ještě horké plníme do čistě vymytých skleniček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy