REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové želé II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Želé připravené s rozvařených borůvek, dochucené cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
1 kgborůvek
2 kscitronu
300 mlvody
želírovací cukr

Postup:

1. Borůvky omyjeme, několik plodů odložíme stranou, zbytek dáme do hrnce s vodou a povaříme je doměkka, pak rozvařené borůvky i s vodou, ve které se vařily, necháme překapat přes síto s plátýnkem
2. Do borůvkové šťávy přimícháme želírovací cukr v poměru 1 ml : 1 g, vymačkanou šťávu z citronů a přidáme odložené celé plody
3. Borůvkovou šťávu s cukrem a celé plody přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut
4. Po 5 minutách vyzkoušíme, jestli želé rosolovatí, z hotové marmelády sebereme pěnu, marmeládou naplníme zavařovací sklenice, zavíčkujeme a obrátíme dnem dolů.

Doporučení:

Do želé před přelitím do sklenic můžeme přimíchat 2 lžíce bourbonu nebo whisky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy