REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštový rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Angreštová šťáva zredukovaná na objemu, povařená s cukrem.


Ingredience:
Na 1 kg angreštové šťávy:
angrešt
600-700 gcukru
zavařovací sklenice
voda

Postup:

1. Očištěný a omytý angrešt trochu rozmačkáme, podlijeme malým množstvím vody a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou 30 minut
2. Rozvařený angrešt necháme volně prokapat přes plátno
3. Odváženou šťávu odpaříme na 2/3 objemu, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až šťáva začne rosolovatět
4. Odebereme pěnu a horký rosol nalijeme do nahřátých skleniček, uzavřeme je kovovými víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy