REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z ovocné šťávy připravený sladký výrobek.


Ingredience:
1,5 ljahodové šťávy
700 gcukru krystal
1/2 lžícekyseliny citrónové
2 kssáčku želírovacího
přípravku

Postup:

1. Jahodovou šťávu připravíme z cca 2,5-3 l zralých jahod, které podlijeme trochou vody
2. Vidličkou jahody rozmačkáme a pak je za stálého míchání zvolna rozvaříme
3. Jahody přecedíme a šťávu zvolna odpařujeme
4. Jakmile se objem šťávy zmenší cca o 1/
3, postupně přidáváme cukr smíchaný s želírovacím přípravkem a chvíli zprudka povaříme
5. Nakonec přidáme kyselinu citrónovou
6. Horký rosol naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Doporučení:

Výborný rosol připravíme také z jablek, malin, rybízu, ostružin…….

Poznámka:

Rosol se připravuje z ovocných šťáv. Džem se vaří z celého, nebo nakrájeného ovoce. Marmeláda se vyrábí z prolisovaného ovoce (ovocný protlak).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy