REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněný jablečný rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený rosol připravený z jablečné šťávy, koření, cukru, octa, sušených paprikových vloček a hroznového vína.


Ingredience:
600 gželírovacího cukru
100 gčerveného hroznového vína
2 lžičkykardamomu
2 lžičkykoriandru
2 lžičkysušených paprikových vloček nebo 2 sušené feferonky
7,5 dljablečné šťávy
2 dlvinného octa
několik snítek čerstvého tymiánu

Postup:

1. Do kastrolu nalijeme jablečnou šťávu, vinný ocet, přidáme kardamom, koriandr, sušené paprikové vločky nebo 2 sušené feferonky a přivedeme k varu
2. Pak přidáme omyté, rozpůlené kuličky hroznového vína, želírovací cukr a za občasného míchání vaříme asi 5 minut, aby se cukr rozpustil
3. Horký rosol naplníme do čistě vymytých nahřátých skleniček, do každé vložíme snítku čerstvého tymiánu, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Rosol je chutným doplňkem k pečeným i vařeným masům a hodí se i jako přísada do marinády na grilování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy