REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasový džem s kardamomem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept na džem z čerstvého ananasu a dalších surovin.


Ingredience:
1 kgočištěného ananasu
2 gkardamomu
1 baleníŽelírovacího cukru 4:1 Labeta (nebo Třtinového želírovacího cukru 4:1)
kůru z 1 citronu (ideálně BIO)
citronovou šťávu podle chuti

Postup:
  1. Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu, směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme, za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut
  2. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat, v průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu
  3. Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru
  4. Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.
Doporučení:

Pěnu vznikající při vaření marmelády nebo džemu nevyhazujte. Je stejně dobrá jako zavařenina pod ní, jen má kratší trvanlivost. Doporučujeme sesbíranou pěnu dát do zvláštní skleničky, skladovat v ledničce a spotřebovat co nejdříve. Třeba ráno ke snídani spolu s horkými lívanečky.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy