REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

džemy

„Linecký“ džem z jahod a červeného rybízu

Kdy jindy si připravit zásobu na zimu a hlavně na pečení vánočního cukroví, než v době sklizně rybízu. Pokud nepatříte k milovníkům kyselejších chutí, ozvláštněte váš rybízový džem jahodami. Sladkost jahod podtrhne chuť rybízu. Uvidíte, že po lineckém cukroví s rybízovo-jahodovým džemem se jen zapráší.

Ananasový džem s kardamomem

Využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept na džem z čerstvého ananasu a dalších surovin.

Angreštový džem s černým rybízem

Džem připravený z rozvařeného angreštu a rybízu, dochucený cukrem.

Angreštový džem s portským vínem

Džem z angreštu, cukru a portského je lahodný, krásně voní a skvěle chutná. Nebojte, mohou ho jíst i děti, protože alkohol při jeho výrobě z džemu vyprchá!

Borůvkovo-jablečný džem

Domácí džem vhodný nejen pro diabetiky.

Borůvkový džem

Tradiční recept na zavařené rozvařené borůvky dochucené cukrem.

Borůvkový džem II.

Borůvky s cukrem povařené do zhoustnutí.

Borůvkový džem s kousky jablek

Džem z borůvek a nakrájených jablek, povařený spolu s cukrem.

Broskvový džem

Džem připravený z oloupaných broskví, cukru, pektogelu a kyseliny citrónové.

Broskvový džem II.

Džem z povařených broskví, cukru, bílého vína a rozmarýnu.

Broskvový džem III.

Recept na chutný broskvový džem podle receptury firmy Labeta, která je tu pro všechny, kteří potřebují mít raz dva navařeno.

Broskvový džem s rebarborou

Džem připravený s oloupaných broskví, rebarbory, cukru a dalších ingrediencí.

Dýňový džem

I když samotná dýně je téměř bez chuti, s dalšími ingrediencemi je skvělá.

Dýňový džem se skořicí

Recept jsme pro vás napřed navařili a vyzkoušeli a ručíme za prvotřídní chuťový zážitek! Dýňový džem je velice chutný a hodí se jak namazaný na chleba tak jako náplň do buchet.

Džem z angreštu

Sterilování ovoce

Džem z bezových květů

Z voňavých bezových květů kromě limonády zvládnete jednoduše připravit i džem. Učaruje nejen svěží letní chutí, ale i drobnými kvítečky, které v hotovém džemu zůstanou a skleničku krásně ozdobí.

Džem z borůvek, josty a rybízu

Vyzkoušejte také tento recept na úžasný džem z černého rybízu nebo josty, dále z červeného a bílého rybízu a také borůvek. Ovšem do tohoto džemu patří i další suroviny, jako svazek čerstvé meduňky, cukr krupice…

Džem z brusinek

Sterilování ovoce

Džem z cukrového melounu

Džem vyrobený z cukrového melounu, broskví, citronové šťávy a želírovacího cukru, ochucený vodkou.

Džem z černého rybízu

Sterilování (zavařování) ovoce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy