REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

džemy

„Linecký“ džem z jahod a červeného rybízu

Kdy jindy si připravit zásobu na zimu a hlavně na pečení vánočního cukroví, než v době sklizně rybízu. Pokud nepatříte k milovníkům kyselejších chutí, ozvláštněte váš rybízový džem jahodami. Sladkost jahod podtrhne chuť rybízu. Uvidíte, že po lineckém cukroví s rybízovo-jahodovým džemem se jen zapráší.

Ananasový džem s kardamomem

Využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept na džem z čerstvého ananasu a dalších surovin.

Angreštový džem s černým rybízem

Džem připravený z rozvařeného angreštu a rybízu, dochucený cukrem.

Angreštový džem s portským vínem

Džem z angreštu, cukru a portského je lahodný, krásně voní a skvěle chutná. Nebojte, mohou ho jíst i děti, protože alkohol při jeho výrobě z džemu vyprchá!

Borůvkovo-jablečný džem

Domácí džem vhodný nejen pro diabetiky.

Borůvkový džem

Tradiční recept na zavařené rozvařené borůvky dochucené cukrem.

Borůvkový džem II.

Borůvky s cukrem povařené do zhoustnutí.

Borůvkový džem s kousky jablek

Džem z borůvek a nakrájených jablek, povařený spolu s cukrem.

Broskvový džem

Džem připravený z oloupaných broskví, cukru, pektogelu a kyseliny citrónové.

Broskvový džem II.

Džem z povařených broskví, cukru, bílého vína a rozmarýnu.

Broskvový džem III.

Recept na chutný broskvový džem podle receptury firmy Labeta, která je tu pro všechny, kteří potřebují mít raz dva navařeno.

Broskvový džem s rebarborou

Džem připravený s oloupaných broskví, rebarbory, cukru a dalších ingrediencí.

Cuketový džem se zázvorem

Do koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtů nebo jen tak namazané na chlebu. Způsobů, jak využít cuketový džem, je opravdu mnoho. Největší výhodou po domácku připraveného džemu je bezesporu to, že máte pod kontrolou kvalitu surovin i množství přidaného cukru. Můžete si tak směs připravit zcela podle svého gusta.

Dýňový džem

I když samotná dýně je téměř bez chuti, s dalšími ingrediencemi je skvělá.

Dýňový džem se skořicí

Recept jsme pro vás napřed navařili a vyzkoušeli a ručíme za prvotřídní chuťový zážitek! Dýňový džem je velice chutný a hodí se jak namazaný na chleba tak jako náplň do buchet.

Džem z angreštu

Sterilování ovoce. Máme tu vyzkoušený recept na skvělý džem z bobulí angreštu, želírovacího přípravku a krystalového cukru.

Džem z bezových květů

Z voňavých bezových květů kromě limonády zvládnete jednoduše připravit i džem. Učaruje nejen svěží letní chutí, ale i drobnými kvítečky, které v hotovém džemu zůstanou a skleničku krásně ozdobí.

Džem z borůvek, josty a rybízu

Vyzkoušejte také tento recept na úžasný džem z černého rybízu nebo josty, dále z červeného a bílého rybízu a také borůvek. Ovšem do tohoto džemu patří i další suroviny, jako svazek čerstvé meduňky, cukr krupice…

Džem z brusinek

Sterilování ovoce

Džem z cukrového melounu

Džem vyrobený z cukrového melounu, broskví, citronové šťávy a želírovacího cukru, ochucený vodkou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.