džemy
„Linecký“ džem z jahod a červeného rybízu
Kdy jindy si připravit zásobu na zimu a hlavně na pečení vánočního cukroví, než v době sklizně rybízu. Pokud nepatříte k milovníkům kyselejších chutí, ozvláštněte váš rybízový džem jahodami. Sladkost jahod podtrhne chuť rybízu. Uvidíte, že po lineckém cukroví s rybízovo-jahodovým džemem se jen zapráší.
Ananasový džem s kardamomem
Využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept na džem z čerstvého ananasu a dalších surovin.
Angreštový džem s černým rybízem
Džem připravený z rozvařeného angreštu a rybízu, dochucený cukrem.
Angreštový džem s portským vínem
Džem z angreštu, cukru a portského je lahodný, krásně voní a skvěle chutná. Nebojte, mohou ho jíst i děti, protože alkohol při jeho výrobě z džemu vyprchá!
Borůvkovo-jablečný džem
Domácí džem vhodný nejen pro diabetiky.
Borůvkový džem
Tradiční recept na zavařené rozvařené borůvky dochucené cukrem.
Borůvkový džem II.
Borůvky s cukrem povařené do zhoustnutí.
Borůvkový džem s kousky jablek
Džem z borůvek a nakrájených jablek, povařený spolu s cukrem.
Broskvový džem
Džem připravený z oloupaných broskví, cukru, pektogelu a kyseliny citrónové.
Broskvový džem II.
Džem z povařených broskví, cukru, bílého vína a rozmarýnu.
Broskvový džem III.
Recept na chutný broskvový džem podle receptury firmy Labeta, která je tu pro všechny, kteří potřebují mít raz dva navařeno.
Broskvový džem s rebarborou
Džem připravený s oloupaných broskví, rebarbory, cukru a dalších ingrediencí.
Cuketový džem se zázvorem
Do koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtů nebo jen tak namazané na chlebu. Způsobů, jak využít cuketový džem, je opravdu mnoho. Největší výhodou po domácku připraveného džemu je bezesporu to, že máte pod kontrolou kvalitu surovin i množství přidaného cukru. Můžete si tak směs připravit zcela podle svého gusta.
Dýňový džem
I když samotná dýně je téměř bez chuti, s dalšími ingrediencemi je skvělá.
Dýňový džem se skořicí
Recept jsme pro vás napřed navařili a vyzkoušeli a ručíme za prvotřídní chuťový zážitek! Dýňový džem je velice chutný a hodí se jak namazaný na chleba tak jako náplň do buchet.
Džem z angreštu
Sterilování ovoce. Máme tu vyzkoušený recept na skvělý džem z bobulí angreštu, želírovacího přípravku a krystalového cukru.
Džem z bezových květů
Z voňavých bezových květů kromě limonády zvládnete jednoduše připravit i džem. Učaruje nejen svěží letní chutí, ale i drobnými kvítečky, které v hotovém džemu zůstanou a skleničku krásně ozdobí.
Džem z borůvek, josty a rybízu
Vyzkoušejte také tento recept na úžasný džem z černého rybízu nebo josty, dále z červeného a bílého rybízu a také borůvek. Ovšem do tohoto džemu patří i další suroviny, jako svazek čerstvé meduňky, cukr krupice…
Džem z brusinek
Sterilování ovoce
Džem z cukrového melounu
Džem vyrobený z cukrového melounu, broskví, citronové šťávy a želírovacího cukru, ochucený vodkou.