REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z cukrového melounu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem vyrobený z cukrového melounu, broskví, citronové šťávy a želírovacího cukru, ochucený vodkou.


Ingredience:
Rozpis cca na 4 zavařovací sklenice:
1 kgdužiny cukrového melounu
1 kgželírovacího cukru
250 gbroskví
40 mlvodky
studená voda nebo led

Postup:

1. Z rozkrájeného cukrového melounu vybereme semínka, slupku odkrojíme, dužinu pokrájíme na menší kousky, pak ji rozmixujeme
2. Broskve na vrchní straně jemně nakrojíme do kříže, dáme do mísy, přelijeme vařící vodou, necháme stát 1 min, pak je prudce ochladíme studenou vodou, nebo je hodíme přímo do ledu, zchlazené oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme
3. Broskve také pokrájíme na menší kostky a spolu s citronovou šťávou, želírovacím cukrem a vodkou dáme do hrnce, za stálého míchání vaříme 4–
5 min, přidáme rozmixovaný meloun a na co nejsilnějším zdroji tepla vaříme další 4 min, stále mícháme
4. Ještě horký džem naplníme do vařící vodou vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, ty dobře uzavřeme a necháme dnem vzhůru vystydnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy