REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování (zavařování) ovoce.


Ingredience:
Na 1 kg ovoce:
300 gcukru krystal

Postup:

1. Přebraný a omytý rybíz zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
2. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
3. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy