REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z dvojího ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domací džem vyrobený z bezinek, ostružin, citronové šťávy a cukru.


Ingredience:
Na 6 sklenic po 300 ml:
1 kgželírovacího cukru 1:1
600 gbezinek
500 gostružin
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Ostružiny a bezinky omyjeme, přebereme, necháme okapat a bezinky otrháme s pomocí vidličky ze stopek
2. Všechno ovoce smícháme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem
3. Ovocnou cukrovou směs přivedeme za častého míchání k varu a asi 4 minuty vaříme klokotem, přitom stálé mícháme
4. Provedeme želírovací zkoušku; trochu ovocné hmoty kápneme na studený, zcela suchý talíř a pokud hmota ještě neželíruje, vaříme ji další 1-2 minuty (že směs želíruje poznáme tak, že při želírovací zkoušce ihned tuhne a dá se oddělit od talíře)
5. Džem naplníme do připravených sklenic, uzavřeme a asi 5 minut postavíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy