Jahody a broskve, prostě skvělá kombinace chutí a vůní. Džem připravený podle tohoto receptu vám bude určitě chutnat!
Ingredience:
0,5 kg | jahod |
0,5 kg | broskví bez pecek |
500 g | cukru |
Jamfix 2:1 Labeta | |
vhodné zavařovací sklenice s víčky |
Postup:
- Ovoce očistíme a rozmixujeme na hladké pyré.
- Jamfix dobře promícháme s cukrem a přidáme k ovoci. Společně přivedeme k varu a sbíráme případnou pěnu. Po 5 minutách můžeme plnit do vyvařených skleniček. Hrdla a víčka vydesinfikujeme pálenkou.
- Skleničky na šroub stačí otočit dnem vzhůru. Jestli ale máme skleničky s gumičkou, musíme je po uzavření ještě sterilovat 10 minut v zavařovacím hrnci.
Další inspirace na domácí želírování najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: džemy, marmelády, sladké rosoly, nebo také na: www.labeta.cz/recepty.