REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z jahod a švestek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem připravený z rozvařených jahod a švestek, ochucený cukrem.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 375 ml:
500 g (čisté váhy)jahod
500 g (čisté váhy)švestek
500 gkrystalového cukru
1 lžičkakyseliny citronové
1 ksbalení Gelfix Extra 2:1

Postup:

1. Jahody omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na kousky nebo rozmačkáme
2. Švestky propláchneme, odpeckujeme, nakrájíme na malé kousky nebo rozmixujeme
3. Ovoce dáme do kastrolu, přidáme 3 lžíce krystalového cukru promíchaného s Gelfixem Extra, vše promícháme, pak přidáme kyselinu citronovou a za stálého míchání přivedeme k varu, když vše začne probublávat, přidáme za stálého míchání zbytek cukru
4. Vše opět přivedeme k varu a necháme opět za stálého míchání přejít prudkým varem, pak odstavíme z tepla a sebereme případnou pěnu
5. Džemem naplníme čistě vymyté sklenice a ihned uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy