REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z jahod a třešní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z nakrájených jahod a třešní, povařený s cukrem.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 375 ml:
700 gočištěných jahod
700 gvypeckovaných třešní
500 gdietního želírovacího cukru
3 lžičkykyseliny citronové

Postup:

1. Třešně omyjeme, necháme okapat, odstopkujeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky
2. Přebrané jahody omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na menší kousky
3. Nakrájené třešně i jahody vložíme do hrnce, promícháme s kyselinou citronovou a dietním želírovacím cukrem, vše za stálého míchání přivedeme k varu a pak na mírném ohni alespoň 3 minuty za stálého míchání povaříme
4. Uvařenou směs okamžitě plníme do čistě vymytých sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme je na 5 minut dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy