REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z kiwi a rebarbory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buďte odvážní! Opusťte jahodou jistotu letních dní a pusťte se do zeleného experimentu. Nezvyklá kombinace kiwi a rebarbory vás uchvátí nejen neobyčejnou chutí, zelený džem s černými tečkami zrníček kiwi potěší i vaše oko.


Ingredience:
900 gkiwi
600 grebarbory
180 gcukru (nebo dle chuti)
Želírovací cukr 3:1
vhodné sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme
  2. Přidáme Želírovací cukr 3:1, a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti (cca 120 g)
  3. Směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut, džem doporučujeme v průběhu vaření ochutnat (pozor, vždy jen čistou lžičkou!) a případně dosladit podle vlastní chuti
  4. Hotový džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Doporučení:

Chcete-li se vyhnout dodatečnému přidávání velkého množství cukru, vybírejte sladší kiwi. Džem připravíte stejně dobře i s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1, nezapomeňte však upravit poměr surovin. Vystačíte si s 600 g kiwi, 400 g rebarbory a 120 g cukru.

Poznámka:

Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy