REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkovo-jablečný džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem vhodný nejen pro diabetiky.


Ingredience:
400 gborůvek
300 gjablek
250 gdietního želírovacího ovocného cukru

Postup:

1. Přebrané a omyté borůvky nasypeme do hrnce a rozmačkáme je dřevěnou vařečkou
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo, přidáme k borůvkám a necháme chvíli stát
3. Pak do ovoce zamícháme dietní želírovací ovocný cukr, pomalu za stálého míchání vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut
4. Ještě horký džem naplníme do čistých nahřátých sklenic, uzavřeme je, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Dietní želírovací cukr vyrábí např. Dr.Oetker.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy